Installatie noodverlichting

Noodverlichting dient primair om de veiligheid van personen in een openbaar gebouw of op de werkplek te garanderen en is een verzamelnaam voor diverse soorten verlichting.

Transparant verlichting of wel vluchtrouteverlichting;
Deze wijst u de korste weg naar de uitgangen en meestal uitgevoerd met een pijl en vluchtend mannetje, deze worden vaak boven de deur geplaatst.

Vluchtweg verlichting;
Dit is verlichting welke na uitval van de normale verlichting gaat branden en zorgt dat vluchtwegen goed zichtbaar blijven om veilig te kunnen vluchten. 

Noodverlichting;
Deze schakeld in zodra de stroom uitvalt en de normale verlichting in gebreke blijft,en stelt aanwezigen in staat het gebouw, of de werkplek, op een veilige wijze te verlaten.
De installatie heeft ook een belangrijke functie bij het voorkomen van paniek. 

De armaturen zijn meestal uitgevoerd met accu’s welke van tijd tot tijd vervangen dienen te worden. Er bestaan ook systemen welke centraal geregeld worden doormiddel van een noodstroom aggregaat of accupacks.
Door jaarlijks de installatie te laten onderhouden bent u verzekerd van een betrouwbare installatie. 

Om ervoor te zorgen dat veiligheid centraal staat, zijn er een aantal wetten en normen ontworpen om deze veiligheid te garanderen.

Direct contact

Voor meer informatie over onze diensten kunt u direct contact opnemen met ons op telefoonnummer: 0411 – 689 393 of per email: info@blusco.nl