Hydranten / Droge blusleidingen

Droge blusleidingen

Een droge blusleiding in de volksmond een “natte blusleiding of droge stijgleiding” is een (blus) leiding met een of meer merkenlang aansluitingen en een aftapinrichting. Doel van deze droge blusleiding is om de brandweer te voorzien van een brandblusleiding systeem waar zij water door kunnen transporteren, en op hogere afstanden (gebouwen) zelf geen brandweerslangen hoeven uit te rollen en belangrijke tijd besparen.

Controle en onderhoud droge blusleidingen

De droge blusleidingen moeten regelmatig op een adequate wijze jaarlijks worden gecontroleerd en onderhouden. Wist u dat droge blusleidingen bij oplevering en vervolgens eenmaal in de vijf jaar moeten worden gecontroleerd en afgeperst overeenkomstig NEN 1594.

Controle hydranten

Hydranten ofwel de ondergrondse of bovengrondse brandkranen zijn erg belangrijk voor het uitvoeren van de repressieve brandweertaken.

Controle en onderhoud brandkranen

Hydranten (ook wel brandkranen genoemd) is een watertappunt bedoeld voor de brandweer. Wanneer de eigen watervoorraad op is, kan de brandweer op een brandkraan aansluiten. Brandkranen zijn dan ook bedoeld als aansluitpunt op een droge blusleiding. Deze controles worden toegepast in grote of hoge (flat) gebouwen als blusvoorziening voor de brandweer. Het onderhoud en controle van de brandkranen vallen onder NEN norm 1594. Blusco is onder andere gespecialiseerd in het onderhoud en de controle van brandkranen volgens deze NEN 1594.

Direct contact

Voor meer informatie over onze diensten kunt u direct contact opnemen met ons op telefoonnummer: 0411 – 689 393 of per email: info@blusco.nl